Studio Heron logo
Studio HERON d.o.o.
Razvoj, proizvodnja softvera, poslovne usluge
+385 35 442 523
info@studioheron.hr
HelpDesk

Primjer grupacije OPG-a ili više tvrtki

Primjer poslovni 1
Ovo je primjer kontrole više pravnih subjekata po nekoliko kriterija koji se odnose na ažurnost unosa i knjiženja dokumenata ali rješavanja nekih kritičnih problema u nabavi.

U primjeru se vidi potpuna ažurnost unosa ulaznih računa za tri tvrtke, ili OPG-a koji su dio grupacije ( zadruge).

Vidljivo je da trenutno za prethodni mjesec u skladu s unesenim ulaznim i izlaznim računima a ovisno o načinu prijave PDV-a u konkretnom slučaju kumulativ pokazuje da postoji prilika za traženje povrata predporeza.

Ovdje su navedena još dva primjera od kojih se jedan odnosi na utrošak hrane, a drugi na troškove lijekova i veterinarskih udruga. Vidljivo je da je po norativima razdužena hrana na dvije farme apsolutno ažurna, a na dvije kasni 1 dan.

U navedenim troškovima na primjeru lijekova i veterinarskih usluga pokazali smo tri različita slučaja. U jednom odjelu ( npr farma pilića ili stoke ) postoji apsolutna ažurnost, u dva nešto kasni, a u jednom nije uopće ažurna evidencija.

Nadalje je naveden primjer internog trebovanja, za koja očito nisu na vrijeme napisane nauružbenice dobavljaču pa bi repromaterijal, oprema ili nešto drugo moglo kasniti u procesu proizvodnje.

Na kraju posljednji "semafor" pokazuje da naručeno nije isporučeno na vrijeme i da treba vidjeti uzroke, pa porazgovarati s dobavljačima ili ih promijeniti pouzdanijima.

Poslovni 1

Studio Heron je tvrtka specijalizirana za projektiranje, izradu i uvođenje softwarea u poslovne sustave, pomoć pri uvođenju i održavanju ISO 9000 standardizacije poslovanja, usluge savjetovanja u poslovnim procesima i informatici.
Naš najvažniji proizvod HeRPuS NG (HeRon Poslovno upravljački Sustavi) je dokazani proizvod koji cjelovito rješava informatizaciju u svim segmentima poslovanja.

http://www.trivoo.net
Microsoft Partner - Silver Software Development
© 2023 - Studio HERON d.o.o.